fbpx
MENU
CLOSE
Lovare

Tie Guan Yin

Тегуанінь – це елітний китайський чай, один з найвідоміших сортів у світі. Його любиш одразу і безумовно, з першого ковтка, з першої миті знайомства із дивовижним ароматом свіжого бузку.
Цей чай – символ півдня Китаю. Тут, у провінції Фуцзянь, на тисячах гектарів мальовничих чайних терас протягом століть вирощують чай. Дбайливо зібрані з кожного куща три верхні молоді листочки надходять до мануфактур, де виготовляється Тегуанінь.
Назва цього чаю з китайської перекладається як «Залізна Гуанінь». За легендою, у далеку давнину молодий чайний паросток сама богиня Гуанінь послала бідному фермерові, що мріяв відновити місцевий храм. Гуанінь розповіла, що з цього особливого куща можна виготовити дивовижний чай, який стане справжнім скарбом. Але, щоб пророцтво справдилося, необхідно було поділитися цим скарбом з усіма людьми. Фермер викопав куща і висадив удома в залізному горщику. Скоро фермер зібрав перший урожай, висушив листочки і запропонував людям новий чай. Всі, хто його спробував, були в захваті. На зароблені кошти фермер відновив храм, а паростками особливого куща поділився з сусідами. Сьогодні чай, названий на честь Гуанінь, дійсно є справжнім скарбом Піднебесної.
Цей чай належить до категорії улунів – напівферментованих чаїв, які також називають бірюзовими. Заварюючи Тегуанінь, бажано робити швидкі «проливи». Першу заварку треба злити, а наступні важливо не перетримати довше за 20-30 секунд. Тоді ви повною мірою зможете відчути багатий, злегка солодкий освіжаючий смак цього чаю з пряно-фруктовим ароматом та виразними нотами бузку, насолодившись свіжим післясмаком.

 

Місце вирощування: Китай, провінція Фуцзянь
Посуд: скляний або фарфоровий
Пропорції: 2 ч.л. (7-8 г) на 200 мл води
Температура води: 90-100°С
Час заварювання: 20-30 с
Кількість заварювань: до 7
 

 

Купити онлайн

Поради щодо заварювання
200мл 90-100°C
advice-1
20-30 секунд
advice-2
Насолоджуйтесь
advice-3