MENU
CLOSE
Lovare

Long Jing

Магія чаю Лунцзин вже понад тисячу років народжується на величних плантаціях китайської провінції Чжецзян. Цей надзвичайно яскравий, унікальний чай – справжній діамант у короні елітних китайських чаїв. Його цінують і поважають у Піднебесній за особливий квітковий аромат, виразний смак і унікальність: на відміну від інших дорогоцінних чаїв, Лунцзин виготовляється лише з тендітних верхівок молодих пагонів чайних кущів. Щоб зібрати ці маленькі світло-зелені «голочки», витрачається дуже багато часу. У кілограмі цього чаю близько ста тисяч пагінців! Такі зусилля варті результату: той, хто хоча б один раз пізнав смак Лунцзину, ніколи не забуде його чари.
Стародавня легенда оповідає про чудотворний колодязь, вода у якому мала магічну силу. Коли йшов дощ, над колодязем виникало рухливе марево, що нагадувало рухи дракона. Сюди місцеві жителі приходили в посуху просити про дощі. Село, де був розташований чудотворний колодязь, називалося Лунцзин, у перекладі в китайської – «Колодязь Дракона». Кажуть, що вирощений у цій місцевості чай теж має чудодійні властивості, даруючи силу і справджуючи бажання. Тому й називається він по імені магічного місця: Лунцзин.
Експерти говорять, що саме з цього сорту найкраще починати знайомство із дорогоцінними китайськими чаями. Його гармонійний смак виразний і зрозумілий, квітковий аромат яскравий, а післясмак потішить приємними солодкими нотами.

Місце вирощування: Китай, провінція Чжецзян
Посуд: скляний або фарфоровий
Пропорції: 3 ч.л.( 4-5 г) на 200 мл води
Температура води: 85-90°С
Час заварювання: 10-30 с
Кількість заварювань: до 5
 

 

Купити онлайн

Поради щодо заварювання
200мл 85-90°C
advice-1
10-30 секунд
advice-2
Насолоджуйтесь
advice-3