Органічний чай вже став невід’ємною частиною раціону для тих, хто турбується про своє здоров’я та екологічність навколишнього світу, прагне «жити в ногу» з часом. Органічний чай вирощується лише високо в горах у екологічно чистих зонах.При його культивації не застосовуються жодні хімічні речовини, в тому числі штучні добрива, лише натуральні – компост, перегній, торф, молочна сироватка тощо. Збирається такий чай лише вручну.
Дружній до природи спосіб виробництва органічного чаю дає чудовий результат у смакові готового продукту. У ньому вища концентрація особливо корисних чайних компонентів: антиоксидантів, катехінів, вітаміну С. Органічні чаї мають більш насичений, яскравий смак та особливо глибокий аромат. Недаремно саме органічна продукція часто стає переможцем різних міжнародних чайних конкурсів.
Чому ціна органічного чаю вища за вартість звичайного?
Використання лише природних методів вирощування позначається на обсягах урожаю: він відчутно нижчий, ніж при застосуванні сучасних агротехнологій. А кількість часу і праці, що витрачаються на вирощування одиниці органічної сировини, більша, ніж при культивації звичайного чаю. Також цей чай збирається тільки вручну. Зрештою, не кожна фабрика має можливість його фасувати, потрібні особливі дозволи та спеціальні виробничі умови для випуску такого продукту.
Чи всі продукти з позначками «біо» є органічними?
Органічними називають продукти, які вирощені, перероблені та розфасовані у ретельно контрольованих умовах за спеціальною технологією та мають документальне підтвердження свого органічного походження. Популярність здорового харчування іноді штовхає виробників на імітацію органічних продуктів. Наприклад, часто можна побачити на пачках написи «біо», «натуральне» тощо. Але це не означає, що перед нами саме «органіка». Лише відповідний знак та посилання на органічний сертифікат на пачці свідчать про те, що в упаковці – органічний продукт.