MENU
CLOSE
Lovare

Bai Mu Dan

Бaй Мудань (Білий піон) – білий високогірний чай, один з найвідоміших білих чаїв у світі, чий благородний та аристократичний смак давно став еталоном. Він вирощується на південному сході Китаю, в провінції Фуцзянь у повіті Фудін, який вважається світовою столицею білих чаїв.
Білі чаї практично не піддаються обробці, лише протягом трьох днів підсушуються на відкритому повітрі. Тому в них зберігаються всі властивості, щедро подаровані природою. Для цього чаю збирають лише покриту ніжним білим ворсом бруньку та два верхніх листочки молодих чайних пагонів. Після висушування вони темнішають, а брунька лишається світлою, зі сріблястим відтінком. Саме поєднання бруньки та молодих листочків народжує напрочуд гармонійний мікс квітів та солодких фруктів у ароматі.
Про походження назви існує красива легенда, як посеред зими озеро з поетичною назвою Вісімнадцять Білих Піонів перетворилося на вісімнадцять дюжин дивовижних чайних кущів, чиї бруньки були покриті ніжним сріблястим ворсом.
Бай Мудань – це легкий, ніжний, делікатний чай. Досвідчені шанувальники чаю відчують у його смакові чарівність весняної свіжості. У цього чаю довгий, надзвичайний післясмак.
Щоб цей чай повністю розкрився, не заварюйте його окропом, дайте воді трохи охолонути. Також не насипайте заварки більше, ніж слід, інакше буде важко вловити тонкі відтінки його вражаючого смаку. Заварюйте короткими «проливами», а пийте – довго і повільно, піддаючись вільному плинові думок та розкішному ароматові цього унікального чаю.

 

Місце вирощування: Китай, провінція Фуцзянь, гори Уішань
Посуд: скляний або фарфоровий
Пропорції: 5 ч.л. (4 г) на 200 мл води
Температура води: 80-90°С
Час заварювання: 20-30 с
Кількість заварювань: до 5
 

 

Купити онлайн

Поради щодо заварювання
200мл 80-90°C
advice-1
20-30 секунд
advice-2
Насолоджуйтесь
advice-3